SHINTO

Shinto is een van oorsprong oude japanse levenswijze waarin de mens zichzelf ziet als een harmonisch stukje van de natuur.
De Shinto training is een schoonmaak ritueel met de bedoeling om de kern van jezelf te vinden en je te openen naar de omringende natuur.
De training bestaat uit een cyclus van bewegings- klank- en meditatie oefeningen die gericht zijn op het schoonmaken van lichaam en geest.
Daardoor kan de energie in het lichaam beter door stromen.

Verwantschap.
de oefeningen hebben verwantschap met yoga, tai chi en aikido en  worden dynamisch uitgevoerd op het ritme van de ademhaling.
Door de bewegingen word je lichaam soepeler en kunnen eventuele blokkades in onderrug, schouders of gewrichten verzachten en geleidelijk oplossen.

De ademhalingsoefeningen in combinatie met het zingen van klanken geven een gevoel van ruimte in je lichaam.
De klank en meditatie oefeningen reinigen diverse lagen in het bewustzijn zodat het mogelijk wordt om je op heldere gedachten te richten en op de diepste kern van jezelf, waar je geest tot rust kan komen.
In de shinto training wordt gewerkt aan een helder soepel lichaam om doorstroming van energie mogelijk te maken en de vitale bron van energie, de hara, werkelijk te ontdekken.